3 דרכים
.

98 שניות שיעשו לכם את ההבדל בנסיעה המשפחתית

* * *

ראיתם עכשיו כמה פשוט ליצור עניין משפע ההזדמנויות הנמצאות מחוץ לחלון.

תארו לעצמכם שיש לכם באוטו עוד כמה כלים (כאלה שלא מחוברים למסך!) שיעזרו לכם להעביר את הנסיעה המשפחתית בנעימים, יפתחו מיומנויות לימודיות, וגם יעשירו את הידע הכללי של הילדים, ושלכם... 

"דרך המשחק" פותחה במיוחד על מנת לשדרג את הנסיעה המשפחתית ולהפוך אותה מסתם נסיעה משעממת לזמן איכות משפחתי משמעותי ולחוויה לימודית מעשירה.
דרך ייחודית זו תלמד אתכם איך להפוך את האוטו לסביבת משחק שתעסיק את הילדים בזמן הנסיעה, תעודד את הסקרנות שלהם, ותגרום להם להתעניין במה שקורה בחוץ, כך שלא יהיה להם זמן לריב...

מי מאיתנו לא חולם על נסיעות משפחתיות שיעברו בשלום ובשלווה, שהילדים יתעניינו בנוף החולף על פניהם, יהנו ממרבדי הפריחה באביב, יוקסמו מהמרחבים הירוקים בחורף, יתמוגגו מול השקיעה המרהיבה, יתעניינו בהיסטוריה, בגיאוגרפיה ובגאולוגיה של האיזור... ואז אתם מתעוררים מהחלום לקולות המריבה שלהם...

בואו נודה על האמת, רובנו לא היינו כאלו, וגם הילדים שלנו לא [מה הפלא...?], ונסיעה ארוכה עלולה להיות מאוד מעיקה, שלא לומר סיוט, להרבה משפחות.

מה עושות רוב המשפחות?

רוב המשפחות לוקחות צידה לדרך, חטיפים ונישנושים, על מנת להעסיק קצת את הפה ולהעביר חלק מהזמן.

רוב המשפחות לוקחות משחקים כמו משחקי מגנט, או משחקות במשחקים בעל-פה, סופרות מכוניות צהובות, אדומות או נדירות, משחקות משחקי מילים, משחקי שירים, לוקחות חומרים לציור ולעבודה יצירתית, שומעות מוזיקה, [אם יש אחדות דעים על איזה סוג, כי גם בנושא הזה יש ויכוחים...]

מה אתם עושים אחרי שספרתם את המכוניות האדומות, הצהובות, הלבנות, הכסופות והשחורות???

לצאת מהקופסא

תעשו רשימה של כל המשחקים שאתם משחקים באוטו, ותשימו לב שרובם לא קשורים בכלל לדרך שבה אתם עוברים בנסיעה שלכם, המשחקים מנותקים ממה שקורה בחוץ. אלו משחקים שלא גורמים לילדים להוציא את הראש אל מעבר לחלון, הם לא גורמים לילדים להתעניין ולהסתקרן וללמוד על הכאן ועכשיו ועל מה שנמצא ממש בצידי הדרך שבה אתם נוסעים.

זה נפלא ללמוד את בירות העולם ולהתאים אותן למדינות שלהן, אבל האם זה לא פיספוס והחמצה גדולה שאתם לא מפיקים מהסביבה את המקסימום? אפשר ללמוד על עונות השנה, על המקומות שעוברים לידם, על סוגי הכבישים שאתם נוסעים בהם, על משמעות התמרורים... ולראות את כל שפע ההזדמנויות הנמצאות ממש מעבר לחלון?

שפע של הזדמנויות ללמידה ולעניין, רק להוציא את המבט החוצה

למעשה זה ממש בזבוז של משאבים. כל שפע ההזדמנויות האלו לא מנוצל. אנחנו חולפים לידם בלי להפיק מהם ידע ועניין.

במקום שהילדים ילמדו את מה שקורה עכשיו, ממש ברגע זה בסביבה שלהם, אנחנו מרחיקים אותם באמצעות גירויים שלא קשורים לסביבה: מוזיקה, משחקים, ציורים, סרטונים...
מה הילדים לומדים?

  • שלנוף שבחוץ אין חשיבות ומשמעות
  • שהכאן ועכשיו לא חשוב
  • שהשפע וההזדמנויות אינן נמצאות לידינו אלא תמיד במקום אחר 

אז איך עושים שינוי?
איך אפשר ליצור נסיעה חוויתית עם ערך לימודי מוסף,
שתעביר את הזמן בכיף ובהנאה?

אולי לא ידעתם, אבל האוטו שלכם הוא גן עדן ללמידה חווייתית וזמן הנסיעה יכול
לזמן לילדים בגילאים שונים מרחב למידה חווייתי תוך כדי שאתם נוהגים בבטחה.

מה אתם יכולים לעשות כדי לגרום לילדים להסתכל החוצה, להתעניין בנוף, ובמקום לעצבן ולהתעצבן, להתעניין ולהסתקרן?

להסתכל החוצה זה באמת פשוט, זה הצעד הראשון, אבל בשביל להפיק מהמראות את המקסימום, צריך קצת לחשוב מעבר לקופסא [תרתי משמע].

"סוף מעשה במחשבה [ובתכנון...] תחילה" 

יש כל כך הרבה גירויים בחוץ ומרוב עצים כבר לא רואים את היער. הילדים עוד לא יודעים להפיק מידע ממה שהם רואים בחוץ, וגם כל התמרורים והסימנים שהם רואים הם כמו סינית בשבילם, הילדים של היום כל כך רגילים לגירויים שבאים מבחוץ, שכבר מוגשים להם על מגש של כסף, בלי להתאמץ יותר מדי, וכך הם מאבדים את היצירתיות שלהם.

איך פיתחתי את השיטה המשחקית?

בחורף 2007 החלטנו, בעלי ואני, לעשות טיול ארוך בארה"ב עם 4 ילדינו בקראוון. ידעתי שטיול כזה ארוך דורש תכנון מאוד מעמיק בהמון היבטים, גם תכנון של הטיול שיענה לצרכים של זוג הורים בני 45 וילדים בגילאי 7,9,12,15, גם היכרות עם הקראוון, גם התעסקות עם כל מה שכרוך בטיסות, ביטוחים וכו', אבל אחד הדברים שהכי העסיקו אותי הוא איך להפוך את הנסיעה הזו לחוויה לימודית ולא רק לכיף ולהנאה, איך אפשר לגרום לילדים להתעניין, להכיר את המקומות שנהיה בהם עוד לפני הנסיעה, ללמוד על המקומות, לזהות אותם וגם לרצות להגיע אליהם.

גיליתי שהדבר שמחבר בין כולם הוא משחקים, ויצרתי לוטו, משחק רביעיות ומשחק זיכרון שהכילו המון מידע על המקומות שנהיה בהם, וכך הילדים נחשפו אליהם ולמדו עליהם.

לרובנו לא קל להתמודד עם מקומות חדשים, עם משהו שאנחנו לא מכירים ולא יודעים איך יהיה שם והאם זה יעניין אותנו, ודרך משחק אפשר להפגיש את הילדים עם המקומות האלו בצורה חווייתית ולא מאיימת.

"משחק הוא הדרך של הילדים ללמוד את מה שלא ניתן ללמד אותם" (מריה מונטסורי)

"אם תמשיכו לעשות את מה שאתם עושים, 
תמשיכו לקבל את מה שאתם תמיד מקבלים" 

לא קל לנו לעשות דברים חדשים, בייחוד אלו שלא נמצאים בתחום המומחיות שלנו. תמיד תוכלו לחזור למשחקים הרגילים שלכם, או לרכוש משחקים חדשים, אבל רובם ככולם מתעלמים מהדרך שאותה אתם עוברים בנסיעה שלכם, וכך שוב ושוב אתם חוזרים על אותם הרגלים, רק עם משחקים חדשים. 

יש אינסוף דרכים ליצור משחקים, צריך רק קצת להפעיל את הראש, והרעיונות מתחילים לזרום, ככה זה אצלי בכל אופן... אבל כשעסוקים בנסיעות ובהכנות אליהן, לפעמים שוכחים שהנסיעה היא חלק משמעותי, ואולי גם שוכחים את ההבטחות מהנסיעה הקודמת ש"יותר אנחנו לא לוקחים אתכם איתנו לנופש" או"אם לא תפסיקו לריב אנחנו מסתובבים וחוזרים הביתה..."

כאן יש לכם הזדמנות שלא תמצאו בחנויות, 3 דרכים בלתי רגילות לקבלת תוצאות בלתי רגילות. 

אני רוצה לחסוך לכם את הזמן היקר הזה של תכנון ויצירתיות, ורוצה לאפשר לכם גישה לידע הזה במהירות רבה, שיהיה לכם קל ליישם אותו באמצעים פשוטים שיש היום בכל בית.

 

תלוי איך מסתכלים על הדרך...

מה תקבלו בתכנית?

שיטת 3 הדרכים דוגלת בשיטת "עשה זאת חצי בעצמך" בדיוק כמו באיקאה!

מכירים את אפקט איקאה?  

מחקרים מראים שכשבונים משהו לבד ומשקיעים מאמץ בתהליך העבודה, גם אם לא עשיתם הכל מהתחלה ורק הרכבתם את החלקים, מביטים על היצירה בעיניים אוהבות יותר, נקשרים אליו יותר, מעריכים אותו יותר ומרגישים כלפיו תחושת בעלות. קוראים לאפקט הזה, אפקט איקאה.

בשיטת "עשה זאת חצי בעצמך" אתם מקבלים תבניות משחק מוכנות להדפסה והוראות "צעד אחר צעד" כיצד להכין אותם (בבית לפני הנסיעה).

ומעבר לתוצאה של משחק מוכן, הילדים יהנו אתכם מזמן איכות משפחתי ויצירתי וכן הם יתרגלו מיומנויות עדינות חשובות של הדבקה וגזירה, וגם יתרגלו דיוק וריכוז.

כמו כן אתם מקבלים גם תבניות משחק ריקות שתוכלו למלא בעצמכם על נושאים שמעניינים אתכם.

הייחוד של המשחקים הוא שהם מתמקדים במה שקורה מעבר לחלון, כאן ועכשיו, לא בעולם אחר, לא באינטרנט, לא בחו"ל ולא בסביבה אחרת.

באילו משחקים מדובר?

1. משחק בינגו שמכיל 8 כרטיסיות שונות עם כ-40 דברים שנמצאים בצידי הדרך ברוב איזורי הארץ. ניתן להדפיס ולהכניס לשמרדף שיהיה תמיד באוטו לנסיעה.

2. משחק טריוויה עם 36 כרטיסיות מלאות ב-3 רמות קושי, עם שאלות על נושאים שונים שרואים בדרך. ובנוסף 12 כרטיסיות ריקות למילוי עצמי.

3. משחק רביעיות יישובים למילוי עצמי, שהילדים ילמדו לחפש מידע מסויים  ויתרגלו את הידע החדש ויטמיעו אותו באופן משחקי ומהנה.

4. בונוס של כרטיסיות מיקוד להורים ב-12 נושאים, עם 120 שאלות שיעזרו לכם להאיר את הנושאים האלו שנמצאים בצד הדרך, מכל מיני נקודות מבט, ולעורר את החשיבה של הילדים ואת הסקרנות שלהם.

נבנה באמצעות מערכת דפי הנחיתה של רב מסר

.